Recreatiepark de Koornmolen

De Molenviergang

De Molenviergang is een molengang bestaande uit vier windmolens, ten noorden van Zevenhuizen aan de Rotte. De oudste molen dateert uit 1722. 

De Molenviergang is gebouwd voor de bemaling van de Tweemanspolder. De molens houden al ruim twee eeuwen het niveau in de polder op peil. Om het hoogte verschil tussen het polder niveau en het niveau van de rivier de Rotte (ca. 4,5 mtr) te overbruggen, zijn vier molens nodig aangezien de opvoer hoogte van een molen max. 1,2 - 1,5 meter is. Deze unieke molens waren tot 1952 vol in bedrijf. In dat jaar heeft een elektrisch gemaal de taak over genomen. In 1945, aan het einde van de tweede wereldoorlog, hebben deze molens een onvergetelijke prestatie geleverd. De polders werden toen dag en nacht droog gemalen. De molens zijn ook nu nog geheel intact en maalvaardig. In het geval van calamiteiten kunnen zij hun oude taak weer opnemen. 

Recreatiepark de Koornmolen ligt op fiets- en loopafstand van deze molens. Er loopt een fietspad langs. Een aanrader, ook in het donker!
Heeft u een keuze gemaakt?
Dan kunt u telefonisch reserveren via 0180 63 16 54