Recreatiepark de Koornmolen

Musea

Ook voor de echte cultuur fanaten onder ons, is een vakantie op de Koornmolen ideaal. Er zijn enorm veel interessante musea in de buurt. Het was zelfs moeilijk om de leukste te selecteren. We hebben toch een poging gedaan. We hebben ze gerangschikt op reistijd. 

Nationaal Videogame Museum, Zoetermeer (17 minuten, 11,7 km van Recreatiepark de Koornmolen)

Het Nationaal Videogame Museum is 'the place to be' voor iedereen die meer wil weten (én beleven) over de geschiedenis, maatschappelijke en culturele kant van videogames. Het museum laat haar bezoekers ook de games van morgen ervaren. Gamers van jong tot oud zijn welkom om te spelen, ontdekken, leren en ervaringen online te delen.

Mauritshuis, Den Haag (26 minuten, 26,9 km van Recreatiepark de Koornmolen)

Het Mauritshuis in Den Haag toont een collectie wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de Gouden Eeuw in een majestueus zeventiende-eeuws huis. De klassieke zalen van het museum hangen vol met iconische kunstwerken van Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens. Publiekslievelingen zijn Vermeers Meisje met de parel en Het puttertje van Fabritius.

Louwman Museum, Den Haag (26 minuten, 28,7 km van Recreatiepark de Koornmolen)

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.

Maritiem Museum, Rotterdam (27 minuten, 22,9 km van Recreatiepark de Koornmolen)

Het Maritiem Museum wilt mensen bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op het dagelijks leven. Met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen nemen zij jong en oud mee op reis door het maritieme heden en verleden. Ze vertellen verhalen, pronken met topstukken en dagen bezoekers uit mee toe doen aan een van de vele activiteiten. 

Museon, Den Haag (31 minuten, 31,0 km van Recreatiepark de Koornmolen)

Het Museon ligt in de Internationale Zone van Den Haag met belangrijke internationale instellingen en sluit aan bij Den Haag als tweede VN-stad en Stad van Vrede en Recht. Onder het motto 'ontdek de wereld' worden er onderwerpen benaderd uit cultuur, natuur en wetenschap. 

CORPUS: Reis door de mens, Oegstgeest (38 minuten, 39,9 km van Recreatiepark de Koornmolen)

Maak een spectaculaire 'reis door de mens.' In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland en zelfs in de wereld. Nergens anders krijgt u zo'n kijkje in het functioneren van de mens. Als het ware een kijkje achter de schermen van het lichaam. U leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het lichaam gezond te houden. 

Meer informatie kunt u krijgen bij de receptie. 


Heeft u een keuze gemaakt?
Dan kunt u telefonisch reserveren via 0180 63 16 54