Recreatiepark de Koornmolen

Strand

Heerlijk zonnebaden, een zandkasteel maken met de kinderen of een vroege strandwandeling maken. Dicht bij Recreatiepark de Koornmolen zijn er voldoende mogelijkheden om hier zo goed mogelijk van te genieten. De Zevenhuizerplas, op fietsafstand van Recreatiepark de Koornmolen, wordt omringd door een tweetal leuke strandjes. Zo is er een drukker, groter strand aan de kant van Nesselande en een rustiger, kleiner strand aan de kant van Oud-Verlaat/Ommoord. 

Nesselande strand

Aan de kant van Nesselande ligt een leuk strand waar het op een zonnige dag ook echt druk kan zijn. Nesselande is een redelijk ‘nieuwe’ wijk van Rotterdam, de bouw startte in 2000. Het strand van Nesselande ligt aan een boulevard. Op deze boulevard zijn meerdere mogelijkheden om, naast het zonnebaden, ook te genieten van een hapje en een drankje. Het strand is heel makkelijk te bereiken vanaf Recreatiepark de Koornmolen. Na ongeveer 9 minuten met de auto of 18 minuten op de fiets kun je al heerlijk relaxen op het strand en lekker zwemmen in de Zevenhuizerplas.

 

Strand aan de kant van Oud-Verlaat/Ommoord

Precies aan de andere kant van de Zevenhuizerplas, je ziet zo de boulevard van Nesselande liggen, is een rustiger, kleiner strand te vinden. Dit strand ligt aan de kant van Oud-Verlaat/Ommoord. Dit strand is iets rustiger, ook omdat er geen bebouwing rondom dit strand is. Bij het strand ligt De Strandgaper. Hier kan men relaxen op het terras, met uitzicht op de Zevenhuizerplas, en genieten van een hapje en een drankje. Mocht u nu op de fiets dit strand aandoen, dan is het wellicht ook erg leuk om daarna door te fietsen naar het Hoge Bergse Bos. Dit bos ligt vlakbij het strand en is een paradijs voor fietsers. Ook dit strand is op zeer schappelijke fietsafstand van Recreatiepark de Koornmolen, ongeveer 14 minuten. De fietsroute naar dit strand ligt binnendoor, zo pakt u ook nog een mooi stukje natuur mee. Ook met de auto is dit uiteraard goed te doen. De route met de auto duurt ongeveer 15 minuten.

 

Voor de mensen die liever de echte zee opzoeken zijn er ook voldoende mogelijkheden. Scheveningen en Hoek van Holland liggen op een acceptabele rijafstand (wel met de auto) van Recreatiepark de Koornmolen (het strand van Scheveningen op ongeveer 30 minuten en het strand van Hoek van Holland op ongeveer 40 minuten). Scheveningen staat natuurlijk bekend om het ruime strand en de gezellige boulevard. Ook de strandtentjes zijn erg populair. Hoek van Holland beschikt ook over een groot, ruim strand, maar beschikt niet over een boulevard. Wel heeft Hoek van Holland een aantal leuke strandtentjes die zeker het bezoeken waard zijn. Tip: ga op een zonnige dag wel vroeg weg, het kan dan erg druk zijn in het verkeer.

Meer informatie verkrijgbaar bij de receptie.