Recreatiepark de Koornmolen

Aquatherapie-trainingen:

Aqua- Herstelrevalidatie

Tijdens deze training van 45 minuten gebruiken wij het hele zwembad en passen wij de fitness en sportbewegingen aan op de bewegingen die je maakte tijdens het sporten voor je blessure of operatie, zodat je op termijn weer goed voorbereid bent op je dagelijkse sporten. Het laatste kwartier is bedoeld voor ontspanning en uitzwemmen. Voor deelname aan deze training verwachten wij wel dat je arts of fysio geen bezwaren heeft!
Ma 11.30-12.30u & Do 11.30-12.30u

Aqua- Medisch

Tijdens deze training van 45 minuten werken we aan het onderhouden van een stabiele basis van het lichaam. Met fitness en sportbewegingen in het middendiep letten we extra op houding en uitvoering op soepelheid, het laatste kwartier is voor ontspanning en uitzwemmen. Voor deelname aan deze training verwachten wij wel dat uw arts of fysio geen bezwaren heeft!
Di 9.30-10.30u & Di 10.30-11.30u

“ Leven en bewegen met een beperking voor kortere of langere duur “

Tijdens je dagelijkse leven ben je actief en sta je er niet bij stil welke bewegingen je eigenlijk automatisch maakt! Maar we kennen het allemaal, opeens een beweging waarbij er een korte pijnscheut voorbij schiet en vaak loopt het met een sisser af! Soms gaat het toch even mis.

Na een diagnose volgt een plan van aanpak en behandeling! Afhankelijk wat er aan de hand is, staat er een gemiddelde tijd voor hoeveel weken of maanden een blessure of revalidatieperiode na een ongeluk duurt. Soms is rust houden een onderdeel, in beweging blijven is vaak het advies! Hier start onze insteek. Onze ervaring is dat bewegen in het water een uitstekende manier is van verder herstellen en je lichaam laten wennen aan beweging met zo min mogelijk druk op je gewrichten of behandelde deel! Je maakt kleinere rotatie`s dan normaal. De zwaartekracht heeft een minder impact in het water dan daar buiten en de neerwaartse druk remt de beweging af en de opwaartse druk begeleid de beweging en wordt dus lichter. In het water weeg je een heel stuk minder en je lichaam verdeelt het leveren van kracht over meerdere spiergroepen. Het water masseert ondertussen het hele lichaam en je kunt je vrijer bewegen. Tijdens onze speciale trainingen zoals Aqua-Herstel, Aqua- Medisch en Aqua- Reuma besteden wij veel aandacht aan hoe je de beweging kunt maken, vanuit een anatomische houding en met een juiste ademhaling. De toegeschreven tijd die een bepaalde blessure of revalidatieperiode omhelsd kan hierdoor een stuk korter worden! Ook als je al wat langer loopt met een bepaalde blessure of beperking heeft het zeker zin om te gaan bewegen in het water, er valt vaak procentueel winst te behalen en zo je kwaliteit van leven te verbeteren! Rust roest en onderhoud is van belang! Ook voor patiënten met een zwaardere beperking zijn er mogelijkheden om te bewegen in het·water, met ondersteunende materialen, stoellift aanwezig en altijd vanuit de gedachte wat kan ik wel! Tevens is ook ontspanning een onderdeel van onze sessies .Wat is bewegen bij ons in het water? Bij ons maakt je tijdens een Aqua-training, fitness en sportbewegingen die gericht zijn op alle spiergroepen en rekening houden met je evt. beperking, zodat dat je weer sterker wordt en de voordelen in je dagelijkse leven terug ziet! Nieuwsgierig geworden naar onze insteek? Informeer je bij onze receptie of mail ons op zwembad@koornmolen.nl            


Info revalidatie

Info revalidatie

Revalideren in water is van alle tijden en in de huidige tijd èèn van de slimste manieren om te herstellen van een beperking in je lichaam voor kortere of langere duur!


Lees meer

Aqua-revalidatie

Aqua-revalidatie

Aqua- Herstelrevalidatie 

Tijdens deze training van 45 minuten gebruiken wij het hele zwembad 

Lees meer

Aqua-revalidatie

Aqua-therapie

Aqua- Medisch 

Tijdens deze training van 45 minuten werken we aan het onderhouden van een stabiele basis van het lichaam. 

Lees meer
Heeft u een keuze gemaakt?
Dan kunt u telefonisch reserveren via 0180 63 16 54