Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
de Koornmolen

Blog #5 - De camping is weer open!

Yes! We mogen weer! Het kampeerseizoen is weer van start gegaan op Recreatiepark de Koornmolen. Tuurlijk, het bungalowpark is het hele jaar geopend. Dat vinden we vanzelfsprekend al erg leuk. Dit jaar is het ook telkens gezellig druk geweest. Erg veel jonge gezinnen. En de drukte op het bungalowpark is nog niet voorbij, want de komende maanden komen veel roeiverenigingen bij ons overnachten. Zij hebben een trainingskamp op de Willem-Alexanderbaan en dan is het wel zo makkelijk om dichtbij te overnachten. Klein stukje lopen en je bent er.

Maar we dwalen af. De camping is weer open. Heerlijk! Maandag was het gelijk lekker druk. Het zonnetje scheen en dat zorgt er uiteraard ook wel voor dat het lekker druk was. Uiteraard hopen we op dezelfde zomer als vorig jaar. Wat was dat lekker zeg. Elke dag een strak blauwe lucht en een volle zon. Dan wordt kamperen in eigen land net zo leuk als kamperen in Spanje of Zuid-Frankrijk. Maar, als we eerlijk zijn tegen elkaar, dan weet iedereen dat kamperen sowieso leuk is. Heel leuk zelfs.

Toch vinden veel mensen het niks. Dat kan. Daar hebben wij gelukkig een bungalowpark voor. Daar vinden de mensen de luxe die ze zoeken. Voor de mensen die wel van kamperen houden maar toch de luxe van thuis willen hebben, zijn er comfortplaatsen. Plekken die omringt zijn door coniferen en een eigen toilet, douche en wastafel hebben. Een soort glamping noemen wij dat. Deze plekken zijn erg populair op de Koornmolen.  Ieder kampeerseizoen zijn ze bezet. Dan zijn er nog twee groepen mensen over. De gasten die al jaren kamperen en niet beter weten. Deze mensen zijn gepokt en gemazeld in de kampeerwereld en weten precies hoe alles reilt en zeilt. Vaak komen deze mensen dan ook vaker naar de Koornmolen.

En dan de laatste groep. Eigenlijk de groep waar deze blog voor bedoeld is. De groentjes. De groep die voor het eerst gaat kamperen. Altijd spannend. Dat begrijpen wij maar al te goed. En daarom hebben we hieronder tien handige tips uitgewerkt. Tips die je moeten helpen om je eerste kampeerseizoen goed door te komen. Maar pas op! Succesvol kamperen zorgt er wel voor dat ook jij besmet raakt met het kampeervirus.

Kampeertips

 

  • 1.Koop iets wat perfect bij jou past

Of dit nu een camper, caravan, vouwwagen of tent is; het moet bij je passen. Hou jij wat meer van luxe, koop dan vooral geen tent want dan wordt het überhaupt al geen succes. Zorg er ook voor dat hetgeen waar je in gaat overnachten geschikt is. Bepaal met hoeveel mensen je weggaat en baseer daar je aankoop op. Ik hoef je namelijk niet te vertellen dat vier personen niet in een twee persoons tent passen.

  • 2.Check, check, dubbelcheck

Afvinken! Maak een lijst met wat je nodig hebt en zorg dat je alles afvinkt wat de auto in gaat. Alleen zo weet je dat er niks vergeten wordt en kan je rustig richting de camping rijden.

  • 3.Elektra: ja of nee?

Thomas Edison en zijn kompanen hebben het niet voor niets uitgevonden; elektriciteit. Het is wel zo handig om als kampeerder elektriciteit bij je plaats te hebben. Het zorgt toch voor wat extra gemakken tijdens je verblijf. Bij de Koornmolen heeft iedere plek zijn eigen elektriciteitspaaltje met 6 ampère. Vergeet niet om een speciale campingstekker mee te nemen. We hebben ze hier ook te huur, maar het is wel zo handig dat je die zelf bij je hebt.

  • 4.Oefening baart kunst

Aanrader! Trouwens, niet eens een aanrader, het mót gewoon. Je kan niet ergens heen gaan zonder voorbereiding. Onmogelijk. Dan ben je heel de dag bezig en geloof me, het is niet relatiebevorderend. Zorg ervoor dat je thuis al een keer geoefend hebt. Ga naar een veld in de buurt en probeer het uit. Zo voorkom je vervelende verrassingen.

  • 5.Hollands Nieuwe

Haringen. Ik bedoel niet de verse haringen uit Scheveningen. Nee. Ik bedoel haringen om je tent vast te zetten. Haken, v-vormige haringen, ronde haringen. Van aluminium, ijzer, kunststof of hout. Je hebt ze in alle vormen en maten. Het type haring wat je nodig hebt, ligt aan het type ondergrond. Bij ons is dat gras. Dan zijn aluminium halfronde haringen perfect. Tip: neem er erg veel, want je slaat er sowieso een paar krom.

 

  • 6.Schaduw of zon?

Liever de zon in de ochtend of langer de zon in de avond? Onder die boom staan brengt veel rotzooi, maar wel schaduw. Allemaal punten waar je over na moet denken als je een plekje zoekt. Mijn tip: vraag advies aan de medewerkers van de camping. Op de Koornmolen weten de mannen van de technische dienst alles over de plaatsjes en waar je het beste kan staan. Laat je informeren en zoek dan een plaatjes uit op de plattegrond.

  • 7.Check de plek

Controleer altijd je plek. Waarom? In het geval dat er veel scherpe voorwerpen liggen (dennenappels, boomwortels, schelpen) kan dit een behoorlijk schade aan de tent toebrengen. Op de Koornmolen kom je soms alleen een verdwaalde boomwortel tegen. Het is toch vrij belangrijk dat je altijd een grondzeil bij je hebt. Een grondzeil beschermt je tent en zorgt er ook voor dat het van binnen allemaal niet zo vochtig wordt.

  • 8.Creëer een sfeer

Natuurlijk bedoel ik hier niet dat je moet gaan springen en dansen om een beter sfeer op de camping te krijgen (al mag dit natuurlijk altijd..). Je moet je kampeerplek zo comfortabel mogelijk maken. Je moet er toch een lekkere vakantie doorbrengen, dus kan je het jezelf beter maar zo makkelijk mogelijk maken. Neem lekker campingstoelen mee en zorg voor een tafeltje waar je alles op kwijt kan. Richt het een beetje in. Creëer een huiselijke sfeer.

  • 9.Na de vakantie...

Balen! De vakantie zit erop. Waarschijnlijk heb je nu het kampeervirus te pakken. Uiteraard wil je langer door met je tent of caravan. Zorg ervoor dat je dit goed bewaard of stalt. Een tent gaat alleen lang mee als je er zorgvuldig mee omgaat. Belangrijk! Stal je caravan bij een goede stalling. Het liefst eentje die nog een beurt geeft ook. Heb je dat ook gelijk gehad.

  • 10. Fouten maken doet iedereen

Hoe geweldig je kampeervakantie ook was; er is altijd wel iets misgegaan. Of je kwam haringen te kort, je tent was van binnen vochtig, het plekje was toch niet top, het weer zat niet mee, etc. Er gaat altijd wel iets mis. Accepteer het en ga weer genieten. Je moet een vakantie nooit laten verpesten door kleine details.


Succes met kamperen en hopelijk zien we je snel op Recreatiepark de Koornmolen.