Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
de Koornmolen

Maandelijkse Blog #2: Het Oogstfeest

Toch lastig. In het hoogseizoen een blog bijhouden. We hebben het echt heel druk gehad. Zeker in de maand juli en begin augustus. Daarna werd het wat rustiger in augustus. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het weer. Als je wat langer meeloopt in de ‘kampeerbranche’, merk je pas echt hoe afhankelijk je bent van het weer. Slecht weer, weinig toeristen. Mooi weer, veel toeristen. Zo werkt het en zo zal het altijd blijven werken. Geen enkel probleem, want de laatste week is het weer heerlijk weer. En ja, dat merken we. Afgelopen weekend (het weekend van 25 augustus) hebben we een veel mensen gehad. Wij denken wel dat dát toch echt het laatste weekend was, aangezien de scholen op de meeste plaatsen ook weer begonnen zijn.

En we dwalen weer af. Vervelend is dat. Waar ik het echt met jullie over wilde hebben, is Het Oogstfeest. HET Oogstfeest kan ik beter zeggen. Het feest van het jaar. Iedereen kijk altijd uit naar die 1e zaterdag van september. Het Oogstfeest is al sinds 1987 een feest van en voor Zevenhuizenaren. De naam, zegt het eigenlijk al, maar komt voort uit heeft feest wat de boeren vierden als de oogst binnen was. We gaan nu alweer de 33e editie in. Het Oogstfeest is door de jaren heen heel erg veranderd. Van een typisch dorpsfeest naar een dorpsfestival.

Ook dit jaar wordt het weer groots. Meerdere podia. Gezellige muzikanten. Een horecaplein, een streekproductenplein, meer dan 200 kraampjes, noem het maar op. Een dag voor jong en oud om te genieten en te feesten. Je groeit er mee op. Het duurde vorig jaar nog tot 8 uur, maar nu mogen we inmiddels tot 10 uur door! Het wordt afgesloten met een groots vuurwerk. Dit jaar worden er weer 40.000 mensen verwacht. 40.000(!!!!!!!!) mensen. Dit dorp telt er maar 9.000. BI-ZAR!

Pff, ik kan hier wel over blijven schrijven. Uren, dagen. Een heel boek. Zo ontzettend veel meegemaakt op deze dag. Generaties gaan hier al naartoe en kijken hier naar uit. Mijn opa vond het fantastisch, mijn vader en moeder gingen naar de eerste editie, ik ga er al vanaf dat ik kon kruipen heen en nu gaat mijn dochter al voor het 3e jaar. Het wordt er weer eentje voor in de boeken.

Wilt u meer weten over Het Oogstfeest? Kijk dan op www.oogstfeestzevenhuizen.nl. Maar nogmaals, u kunt blijven lezen, maar kom het alsjeblieft een keer meemaken. 7 september, de hele dag!

De Koornmolen, wij dus, pakken ook uit met een mooie actie. U kunt deze warme week nu met 30 procent korting een plaatsje boeken voor de rest van het seizoen. 30 procent korting. Dat is toch een prachtige deal! Een mega deal! De actie is nog geldig t/m zondag 1 september 2019. 30 procent korting op een weekend vakantie vieren op de Koornmolen en daarnaast Het Oogstfeest bezoeken? Er zijn ergere dingen op de wereld.

Tot de 7e!

 

 

-  Bas Roos