Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
de Koornmolen

Ook Dit Is De Rotte

Plezierrivier de Rotte met haar dynamische Rotterdamse binnenstad en speelse achtertuin. Twee werelden die zijn verbonden door de kronkelende rivier de Rotte. Aan deze rivier is Rotterdam ontstaan en uitgegroeid tot één van de hipste steden van Europa. De Rotte heeft als naamgever van deze stad een rijke historie en zal ook in de toekomst van waarde zijn, want deze rivier is bijzonder. Deze rivier kent levendige kades en groene natuuroevers. Deze stadsrivier kronkelt door dichtbevolkte en historische woonwijken én vormt het door groen omgeven recreatiegebied Rottemeren. Deze rivier kent vermaak, inspanning, inspiratie en rust. Maar bovenal biedt deze plezierrivier je een plek om je thuis te voelen. Een plek waar je leeft, lacht, ontdekt en geniet! En dat binnen handbereik, want je zult verbaasd zijn hoe dicht bij huis je zoveel plezier kunt beleven op het water en in de natuur.     

DE ROTTE WAS…

Al eeuwen terug was de Rotte een bron van activiteiten en ondernemende mensen. Hier werd gevaren, gevist en handelgedreven. Hier vestigden scheepsmakerijen, windzaagmolens, wolwasserijen en de Heinekenbrouwerij zich aan de oevers van de Rotte. De Rotte heeft de stad Rotterdam groot gemaakt. Maar ook nodigde de Rotte uit om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Om te genieten van kabbelend water tegen een bootje en van de frisse lucht in je longen. Inmiddels is de Rotte uitgegroeid tot dé plezierrivier van Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas en een bron van plezier en ontspanning. 

DE ROTTE IS…

Plezierrivier de Rotte kronkelt als een waterslinger vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het centrum van deze wereldstad. Twee werelden die de rivier de Rotte steeds een ander gezicht geven en waardoor jij hier jezelf kan zijn. Hier voel je je thuis. Soms ben je er alleen, soms met anderen. Soms ben je actief en soms kom je tot rust. Soms in je losse kloffie, soms in je strakke sportkleding. Maar altijd doe je dat wat jij wil en wie jij bent want de Rotte is van ons allemaal! Plezierrivier de Rotte staat voor Gastvrije Natuur, Inspiratie en Ontdekken, Samen Avontuur en Plezier en Genieten in Stijl. Kortom: Plezierrivier de Rotte is jouw thuis waar je welkom bent om te genieten van de natuur en het water, om te sporten, te spelen, te ontdekken en te ontspannen.

GASTVRIJE NATUUR 

De Rotte geeft lucht en ruimte. De kronkelende rivier en de verschillende groene natuuroevers nodigen je uit om in alle rust samen actief te zijn in de achtertuin van Rotterdam. Met de Rotte en haar omliggende groengebieden zal je verbaasd zijn hoe dicht bij huis je kan genieten van de weidse natuur. Maar ook in Rotterdam wordt de Rotte omringd door groene kades en parken. Langs de gehele Rotte lopen verschillende fiets- en wandelroutes en de rivier zelf biedt mooie vaarroutes. Voel de frisse lucht in je longen terwijl je het Rondje Rotte fietst. Trek de wandelschoenen aan en ontmoet de trouwe bewoners van de Rottemeren: de watervogels en Schotse Hooglanders heten je van harte welkom. Of kom tot rust op het water door een sloepje te huren. Tussendoor kun je op verschillende plekken aanmeren voor een goede kop koffie met een lekkere taartpunt. Voor de grotere trek kun je hier ook prima terecht voor een pannenkoek, stamppot of sateetje.

INSPIRATIE EN ONTDEKKEN 

De Rotte geeft je inspiratie en laat je nieuwe dingen ontdekken. Denk aan nieuwe smaken en geuren: de verschillende culturen die Rotterdam rijk is, zie je terug in de diversiteit aan keukens. Proef deze

 

Kijk op www.ookditisderotte.nl

 

 

 


Lukt het boeken via de website niet?
Bel dan 0180 63 16 54