Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
de Koornmolen

Blog #1: Waarom u het gebied rondom de Rotte écht moet verkennen!

Waarom u het gebied rondom de Rotte écht moet verkennen 

Zon geeft energie. Het is echt zo. Tenminste, wel bij mij. Alles wordt mooier en prachtiger in de zon. Ik schrijf deze blog op een heerlijke, warme dinsdagmiddag. Het is 26 februari en het kwik tikt op dit moment de 18 graden aan. Eerdere warmterecords uit 1959 worden verpulverd. Geweldig! Nederland kennende zal dit volgende week wel anders zijn, maar nu kunnen we er heerlijk van genieten.

Op dit moment is het druk op het bungalowpark. Overal spelen kinderen en zie je mensen op de terrassen in de achtertuintjes zitten. Je krijgt er een ‘zomers’ gevoel van. De camping is nog dicht. 1 april, prachtige datum, gaat de camping open. De mannen van de technische dienst zijn nog druk om de camping helemaal startklaar te hebben. En laten we eerlijk zijn: in dit weer is buiten werken bepaald geen straf!

Ook de Rotte, die werkelijk waar naast Recreatiepark de Koornmolen ligt, stroomt nóg mooier als het zonnetje schijnt. Over de Rotte gesproken. Veel mensen weten niet dat het gebied zo ontzettend prachtig is. Overal natuur, groen en bijzondere dieren. Van Rotterdam, de stad die zijn naam te danken heeft aan de plezierrivier, tot aan de bron in Moerkapelle; het is prachtig! In deze blog geef ik u een aantal redenen waarom u het gebied rondom de Rotte echt eens moet verkennen.

Van bruisend centrum tot aan natuurrijke achtertuin

Twee totaal verschillende werelden die verbonden zijn door de kronkelende rivier de Rotte. Zo beschrijf je het complete gebied het beste. De Rivier kronkelt door de wereldberoemde binnenstad van het dynamische Rotterdam naar de speelse achtertuin met de levendige kaders en groene natuuroevers. Deze rivier kent vermaak, inspanning, inspiratie en rust. De Rotte wordt ook omgeven door recreatiegebied de Rottemeren. Het recreatiegebied waar ook de Koornmolen haar wortels heeft geplant. De Rotte is ook een plek waar je leeft, ontdekt, plezier maakt en, het belangrijkste, geniet! En het is minder ver en onbereikbaar dan u denkt.

U ziet groen, groen en nog eens groen

De geweldige natuur is echt een trekpleister. Sterker nog in het recreatiegebied de Rottemeren kan men alle kanten op. Wandelen, fietsen, hardlopen, picknicken, etc. Genoeg keuze in dit prachtige gebied. Op deze website zijn ook een aantal prachtige fiets- en wandelroutes te aanschouwen, meer dan de moeite waard! Daarnaast is de rivier een ‘vaarparadijs’. U kunt een bootje huren en aanmeren bij een van de vele plekken waar een heerlijke kop koffie met een lekkere versnapering besteld kan worden. In het recreatiegebied de Rottemeren kunt u ook een beschermd natuurgebied vinden. Natuurreservaat het Koornmolengat is een plaats waar u alleen inkomt met een gids. Hier kunt u prachtige vogels vinden. Meer dan 70 unieke vogels komen hierheen om te broeden.

Het gebied is werkelijk waar prachtig en bijzonder veelzijdig. Ik kan er wel over blijven schrijven, maar komt u het maar eens zelf ervaren. Plezier voor jong en oud gegarandeerd! En, aangezien wij toch in dit prachtige natuurgebied liggen, is het wellicht handig om een plaatsje boeken op de camping of het bungalowpark. Een kleine tip.

Zie hieronder een aantal prachtige foto’s en bekijk ook de prachtige liggen van Recreatiepark de Koornmolen.


1 van de 4 prachtige molens van de Molenviergang
Alleen de natuur is al de moeite waard
Een van de vele steigertjes waar u kunt aanmeren
Het bungalowpark gezien van uit de lucht, prachtig!
Ook de camping ligt er prachtig bij. Op de achtergrond de Willem-Alexanderbaan (Roeien)