Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
de Koornmolen

November Blog: wat te doen tijdens de kerstvakantie

November Blog: wat te doen tijdens de kerstvakantie

De Sint moet nog aanmeren. Toch zijn de meeste mensen al met bezig met de kerst. De maand december is sowieso al een heerlijke maand. Eerst is de Sint jarig op 5 december en dan ga je langzaam toeleven naar de kerstdagen en oud & nieuw. December is een donkere maand. Maar alle lichtjes en versieringen maken dit al snel goed. Kortom, wij kijken weer uit naar de kerst. Van 21 december tot en met 5 januari is het kerstvakantie in Nederland. Eindelijk eens een vakantie waar we geen rekening hoeven te houden met Noord, Zuid en Midden. Nee. Deze periode is voor iedereen hetzelfde. Gelukkig.

 Uiteindelijk hoopt iedereen in dit land hetzelfde: een witte kerst. Daar hopen we al een tijdje op. De laatste keer is 9 jaar geleden, dus het wordt wel tijd. De Rottemeren in de sneeuw is een beeld wat je voorlopig niet vergeet. De wandelroutes blijven hetzelfde en zijn misschien nog wel leuker. Daarnaast is er nog iets waar heel Nederland op hoopt. Ja. Ik heb het inderdaad over de Elfstedentocht. De laatste dateert alweer van 1997. 22 jaar geleden. We waren er wel een paar keer dichtbij, maar helaas ging dat toen niet door. In deze regio hopen mensen ook op veel ijs. Gelukkig heeft de Rotte een stuk minder ijs nodig om helemaal dicht te liggen. Dat geeft prachtige plaatjes. Een 400 meter ijsbaan bij de Roerdomp en de Molentocht, een rondje van 10 kilometer, wat geschaatst kan worden. Ook dat is al een aantal jaar geleden. Maar goed, dat is ‘hopen’. En aan ‘hopen’ hebben we helaas erg weinig.

 Tijdens de kerstvakantie is het gewoon heerlijk toeven hier op de Koornmolen. En er is natuurlijk genoeg te doen in de regio waarbij we niet hoeven te hopen op een beetje ijs. Hieronder hebben we een aantal activiteiten verzameld om het verblijf op de Koornmolen nóg leuker te maken.

 

  • Silverdome Zoetermeer

Voor wie niet kan wachten op een dichte Rottemeren, is de Silverdome een uitstekend alternatief. Bij deze schaatshal in Zoetermeer kan je meer dan alleen rondjes schaatsen. IJshockey, Curling en vele andere activiteiten horen ook tot het aanbod. Tijdens de kerstvakantie zijn ze extra lang geopend voor het grote publiek.

17 minuten rijden met de auto 

www.silverdome.nl

 

  • Goudse IJsbaan

Een rondje rondom het eeuwenoude stadhuis van Gouda schaatsen. Midden op het grote plein, wat omringt is met gezellige en sfeervolle barretjes en kroegjes. Dit jaarlijkse event is altijd erg populair en bovenal erg gezellig.

20 minuten met de auto

https://goudseijsbaan.nl/

 

  • Kerstcircus Ahoy

Door de unieke en steeds wisselende samenstelling van artiesten is Kerstcircus Ahoy elk jaar weer verrassend. Al eerder werd de ongeëvenaarde Hongaarse Post van Florian en Kevin Richter, de pole-act van African Dream Troupe, clown Don Christian en de teckelact van Diana Vediashkina aangekondigd.

29 minuten met de auto

https://www.kerstcircus.nl/tickets

 

  • Intratuin Zevenhuizen

Treintjes, besneeuwde bergen, kerstmuziek, kerstbomen, elanden en kersthuisjes: je kunt er niet meer omheen. Een trip naar Intratuin Zevenhuizen is een dagje uit.

5 minuten met de auto

https://www.intratuin.nl/winkels/intratuin-zevenhuizen

 

  • Snertwandeltocht Rottemeren 4 januari

Kom ook het nieuwe jaar sportief inluiden en doe mee met de prachtige Snertwandeltocht Rottemeren! We  vieren 75 jaar bevrijding dit jaar, met militaire voertuigen uit WO II, veldkeukens, tentoonstellingen en optredens van de Band of Liberation en Paradise Bigband en nog veel meer.

2 minuten lopen (startpunt Willem-Alexander Roeibaan)

https://www.ijsclubzevenhuizen.nl/snertwandeltochtrottemeren

 

  • Schaatsbaan Rotterdam

Op de twee overdekte banen kan er drie maanden lang worden geschaatst. Op de overdekte 400-meterbaan met officiële ISU-afmetingen kunnen jonge talenten, schaatsverenigingen, sportieve recreanten en wedstrijdschaatsers terecht. De overdekte 1600m2 funbaan is onder meer geschikt voor beginnende schaatsers, schoolschaatsen, kunstschaatsen en curling. Rotterdam is weer een schaatsstad! Let op: je kan hier alleen pinnen.

19 minuten met de auto

https://www.schaatsbaanrotterdam.nl/nl/

 

  • De Donkere Dagen van Delft

Gedurende De Donkere Dagen van Delft wordt de stad prachtig verlicht en pakken alle ondernemers flink uit. Het is een echte Delftse traditie, welke op de tweede dinsdag van december wordt geopend met het magische Lichtjesavond en de eerste week van januari wordt afgesloten nadat we met elkaar op het nieuwe jaar hebben geproost.

30 minuten met de auto

https://www.dedonkeredagenvandelft.nl/

Er zijn uiteraard nog veel meer leuke dingen te doen in de buurt. Vanaf de Koornmolen kan je alle kanten op. Dat is het grote voordeel aan onze centrale ligging. We zien je snel! Boek hier een huisje.