Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
de Koornmolen

Fietsen

Recreatiepark de Koornmolen ligt in een fantastisch natuurgebied. We kunnen iedereen dan ook zeker aanraden om tijdens uw vakantie een fietstocht te maken. Vanaf Recreatiepark de Koornmolen zijn er tal van fietsroutes. Fietsen langs de Rotte in een stukje ongerepte natuur, trappen naar havenstad Rotterdam of zelfs op de fiets naar het strand in Scheveningen.

Uiteraard kunt u bij de Koornmolen ook fietsen huren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie.

Hieronder hebben we al enkele fietsroutes voor u geselecteerd. Voor meer leuke fietsroutes kunt u altijd de receptie raadplegen.

‘Wat een water!’

Lengte: 42,31 KM, Duur: +/- 3 uur

Deze route is perfect voor de mensen die willen genieten van de natuur én de drukte van de randstad willen ervaren. U fietst namelijk tussen Rotterdam en Capelle aan den IJssel, langs Bleiswijk, Zevenhuizen en Krimpen aan den IJssel. Daarnaast kunt u enorm genieten van het waterrijke landschap van Zuid-Holland. U fietst een groot deel langs de Rotte, de rivier die onze wereldhaven haar naam gaf. Maar u fietst ook langs de Hollandsche IJssel en de Nieuwe Maas met uitzicht op de grote schepen die doorvaren naar het achterland. Ook zeker de moeite waard zijn de Zevenhuizerplas en de Kralingse Plas waar veel mensen op een mooie dag hun vrije tijd doorbrengen.

Rondje Zuidplas

Lengte: 22,06 KM, Duur: +/- 1 uur en 30 minuten

Deze fietsroute laat u kennismaken met onze prachtige gemeente. U fietst langs de Rottemeren en de rivier de Rotte, die tevens naast Recreatiepark de Koornmolen liggen. Ook kom je via Nieuwerkerk aan den IJssel langs de Zevenhuizerplas, een geliefd recreatief binnenwater dat gebruikt wordt voor duiken, kanoën, roeien, windsurfen en zeilen. Voor de zwemmers is er een eigen gebied, zodat je hier in alle rust genoeg waterpret kunt hebben. Bij de Zevenhuizerplas ligt ook een strandje, ideaal voor de warme zomerdagen.

Langs de Rotterdamse bossen en plassen

Lengte: 37.31 KM, Duur: +/- 2 uur en 40 minuten

Vanaf Recreatiepark de Koornmolen kunt u het zo zien liggen: Rotterdam. In de stad zelf is er enorm veel te doen, de Markthal, Euromast en het bruisende centrum zijn zeker de moeite waard. Behalve dit allemaal is er in Rotterdam ook veel mooie natuur. In en om Rotterdam zijn er een aantal bossen, plassen en polders te vinden die via de fiets te bezoeken zijn. Zo is het Kralingse bos met 300 hectare het grootste, groene recreatiegebied van Rotterdam. De Bergse voorplassen, nabij Recreatiepark de Koornmolen, zijn twee veenplassen tussen twee grote woonwijken van Rotterdam. Daarnaast kunt u ook allemaal vogels 'spotten' in de buurt van Rotterdam en Recreatiepark de Koornmolen. De ijsvogel, aalscholver, reiger en allerlei rietvogels zijn goed te vinden. Een aanrader!Lukt het boeken via de website niet?
Bel dan 0180 63 16 54