de Koornmolen

Delft

Delft is een stad die beslist de moeite waard is voor een dagje uit. De historische binnenstad biedt veel voor de cultuurliefhebber, winkelier, historicus en de toerist. De lommerrijke pleinen, verstilde hofjes en romantische grachten doen u de tijd vergeten. Delft is fantastisch om doorheen te wandelen. Het is sfeervol en u kunt er nog echt de traditionele gevelpanden ontdekken. Iedereen gaat met de tijd mee. Zo ook Delft. Delft profileert zich tegenwoordig, dankzij de Technische Universiteit en onderzoeksinstituut TNO, vooral als kennisstad. Hieronder hebben we een aantal leuke activiteiten uitgelicht. 

Zet een stap in de Gouden Eeuw

De Nederlandse glorietijden. Nederland was in de Gouden Eeuw een van de belangrijkste landen, op handels- en oorlogsgebied, en dat is allemaal nog goed terug te zien in de prachtige historische stad Delft. In de hele stad worden allerlei leuke thema-activiteiten georganiseerd. Ontdek ze op de website www.delft.com.

Delfts Blauw

Wereldberoemd is het; het Delfts blauw. Het heeft een geweldige rijke historie, die helemaal teruggaat naar begin 1600. Van de 32 plateelbakkerijen uit de 17e eeuw is Royal Delft de enig overgebleven fabriek in Delft. Inmiddels maken zij al 365 jaar het Delftse aardwerk. Vanwege deze unieke gebeurtenis worden er allerlei speciale activiteiten georganiseerd! 

Delft: de stad van Oranje

Delft en het Koninklijk Huis zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. Delft is de stad waar 'Vader des Vaderlands' Willem van Oranje in 1572 na zijn vlucht uit Breda kwam wonen en waar hij twaalf jaar later vermoord werd. Maar de relatie tussen Delft en de koninklijke familie heeft ook een modern, positief tintje. Kijk hier voor de belangrijkste (koninklijke) bezienswaardigheden van Delft. 

Delft is vrij makkelijk te bereiken vanaf Recreatiepark de Koornmolen. Het is een groot voordeel dat de Koornmolen zo centraal ligt. De gehele Randstad en de prachtige historische steden die ertussen liggen zijn enorm snel en makkelijk bereikbaar. 


Lukt het boeken via de website niet?
Bel dan 0180 63 16 54