de Koornmolen

Den Haag

Den Haag is de derde grootste stad van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam. Iedereen kent Den Haag uiteraard als hét politieke centrum van Nederland. Ook Internationaal is Den Haag vrij bekend. Dit komt vanwege het internationale gerechtshof. Daarnaast behoort Den Haag tot een van de oudste steden van Nederland. De eerste archeologische vondsten dateren uit 3000 voor christus. Toen was de naam Den Haag echter nog ver weg. Het huidige Den Haag dateert uit 1230(!), toen Graaf Floris IV een bescheiden kasteel liet bouwen. In Den Haag kan men echt alles vinden. Historische gebouwen, heerlijke eettentjes, gezellige terrasjes, veel sport en genoeg uitgaansgelegenheden. 

Musea

Den Haag biedt een schat aan prachtige en indrukwekkende kunst. Laat u inspireren door bijzondere Haagse musea en prachtige tentoonstellingen. Bewonder de geweldige werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en Gemeentemuseum. Ontdek het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag. En laat uw fantasie de vrije loop in het Escher museum of ontdek de parel in de Scheveningse duinen, Museum Beelden aan Zee. 

Excursies

Doe eens gek en treed van de gebaande paden. Op die manier zie je de stad door de ogen van de Hagenezen en Hagenaren. Wandel door de Haagse hofjes of fiets via de meest bijzondere plekken van stad naar strand. Vaar met de Ooievaart door de grachten van Den Haag. Van architectuur tot koffiehotspots en van het Binnenhof tot de verborgen tuinen, deze excursies onthullen de best bewaarde geheimen van deze prachtige stad.

Attracties

Een dag uit in Den Haag betekent kiezen. In vrijwel geen enkele andere Nederlandse stad zijn zo veel attracties en bezienswaardigheden. Bezoekt u het Binnenhof, waar de Nederlandse politiek aan het werk is, of ontdekt u Holland in het klein bij Madurodam? Eén ding is zeker: u zult zich zeker vermaken in Den Haag!

Haagse Routes

Deze wandelroutes nemen u mee langs de verborgen hotspots en bekende highlights in Den Haag: van stranden tot winkelstraten en van restaurants tot paleizen. Iedere route heeft zijn eigen thema met goed gekozen bezienswaardigheden. Met uw mobiel in de hand navigeert u moeiteloos als een echte 'local' door de stad. 

Den Haag ligt op nog geen half uur rijden van Recreatiepark de Koornmolen. Den Haag is zelfs aan te fietsen. In Zevenhuizen, het dorp naast Recreatiepark de Koornmolen, gaat een bus naar Den Haag. Heeft u een keuze gemaakt?
Dan kunt u telefonisch reserveren via 0180 63 16 54