de Koornmolen

Rotterdam

Ontdek Rotterdam

Als er een stad is met een verhaal, dan is Rotterdam het wel. Het bombardement, de wederopbouw en de vernieuwingsdrift waarmee de inwoners tot op de dag van vandaag vorm geven. Rotterdam is een waanzinnig interessante plek. Een plek waar alles kan en waar nog veel te ontdekken valt. Rotterdam is een 'moetje' als je op vakantie bent bij Recreatiepark de Koornmolen. 

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad. Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea en geweldige festivals. Het kan niet op in deze stad. Een bezoekje aan de Kuip, het stadion van Feyenoord, naar de markthal of een heerlijk broodje halen in de Witte de Withstraat zijn aanraders. Rotterdam is zeer goed bereikbaar vanaf Recreatiepark de Koornmolen. Je kan er heen per bus (gaat in het dorp), auto of fiets. Heeft u een boot? Dan kunt u via de Rotte zelfs naar Rotterdam varen. Rotterdam is uitgeroepen tot de beste binnenstad in 2015 en 2017. Een bezoekje meer dan waard! 

Hieronder hebben we een top 10 bezienswaardigheden in Rotterdam geselecteerd:

Euromast

Wie kent het niet? Zeker één van de bekendste gebouwen in Rotterdam. Al in 1960 werd de Euromast gebouwd. Destijds was het gebouw 107 meter hoog en daarmee direct het hoogste gebouw van de stad. Als symbool van Rotterdam heeft het inmiddels 185 meter hoge gebouw meer te bieden dan alleen een mooi uitzicht. Je kan in de Euromast ook heerlijk eten, drinken, feesten, trouwen en zelfs slapen. De mensen zonder hoogtevrees kunnen zelfs naar beneden abseilen of tokkelen. Benieuwd naar de Euromast? Klik dan hieronder op de link en bezoek de website. 

https://euromast.nl/

Koopgoot

Over 'symbolen van Rotterdam' gesproken. De Koopgoot is één van de bekendste bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Vooral onder de inwoners van Rotterdam is de winkelstraat zeer geliefd. De Koopgoot had eigenlijk de oorspronkelijke naam 'Beurstraverse'. De Koopgoot is dus eigenlijk een bijnaam. Dat heeft het vooral te danken aan het feit dat er letterlijk een goot is gegraven om er een winkelstraat van te maken. De Koopgoot gaat onder de Coolsingel door en daarom hebben het verkeer en winkelend publiek geen last van elkaar. 

https://www.koopgoot.nl/

Markthal Rotterdam

Sinds het najaar van 2014 is Rotterdam de trotse stad waar de mooiste overdekte markthal van Nederland is gevestigd. Het grote gebouw is te vinden in het centrum bij de Binnenrotte en de Blaak. In de Markhal is een perfecte mix van winkels, horeca, marktkramen en woningen. Voor de liefhebbers van moderne architectuur en/of de liefhebbers van lekker eten is de Markthal een must om te bezoeken. De vele kraampjes bieden niet alleen versproducten waarmee je zelf kunt koken, maar ook heerlijke gerechten die uit verschillende wereldkeukens afkomstig zijn. Deze kunnen meegenomen worden of lekker ter plaatse nuttigen. 

https://www.markthal.nl/

Hotel New York

Dit fantastische hotel is gehuisvest in het voormalig hoofdkantoor van de beroemde Holland-Amerika Lijn. De cruisemaatschappij die een oversteek mogelijk maakte tussen Rotterdam en New York. Duizenden Nederlanders hebben door deze maatschappij een nieuw leven gevonden in de Verenigde Staten. De Holland-Amerika Lijn maakte vooral overtochten tussen 1873 en 1971. De geschiedenis is nog altijd goed terug te zien in het in 1993 geopende Hotel New York. Veel herkenbare details zijn gelukkig bewaard gebleven. 

https://hotelnewyork.nl/

Spido

Een bezoek aan Rotterdam is eigenlijk niet compleet zonder een rondvaart over de Nieuwe Maas en een stuk van de Rotterdamse Haven. Het water is al eeuwenlang de grootste bestaansrede geweest van Rotterdam. Dankzij de rondvaarten van Spido kun je kennis maken met Rotterdam vanaf het water. Tijdens de boottochten wordt er veel informatie gegeven over alles wat je onderweg ziet en over de prachtige wereldstad Rotterdam. 

https://www.spido.nl/

Kubuswoningen

Al sinds de oprichting zijn er over de kubuswoningen in het centrum van Rotterdam gedeelde meningen. Sommige vinden het prachtige bouwwerken en andere vinden het juist weer afschuwelijk. De inmiddels overleden Nederlandse architect Piet blom werd geïnspireerd door structuralisme. Dar houdt in dat er geen rekening wordt gehouden met de omgeving en de al bestaande bouw. Zijn specialisme en voorkeur was om de gebouwen op kolommen te plaatsen, zodat de ruimte eronder gewoon benut kan worden. De kubuswoningen hebben drie verdiepingen. Er is een mogelijkheid tot bezichtiging. 

https://www.kubuswoning.nl/

Grote of Sint Laurenskerk

Ooit domineerde deze prachtige kerk de skyline van Rotterdam. Inmiddels zijn er natuurlijk veel meer andere en hogere gebouwen in de stad te vinden. De oudste delen van de kerk stammen uit 1449 en 1525. Helaas is er veel verwoest van de kerk tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Maar tijdens het grote bombardement van Rotterdam op 14 mei 1940 is de kerk als één van de weinige gebouwen blijven staan. De toren, die al enkele keren is gerestaureerd, is toegankelijk voor publiek. Er zijn ook mogelijkheden voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding kom je niet alleen veel te weten over de kerk, maar ook over de geschiedenis van de stad. 

https://laurenskerkrotterdam.nl/

Feyenoordstadion 'de Kuip'

Menig hart van een Rotterdamse voetbalsupporter gaat sneller kloppen bij de naam 'de Kuip'. De Kuip is de bijnaam van Stadion Feyenoord, de thuishaven van Feyenoord Rotterdam. Maar ook voor andere voetbalsupporters is 'de Kuip' een soort tempel. Het prachtige stadion is in 1937 gebouwd en gerealiseerd. De voormalig bestuurd Leen van Zandvliet is van grote invloed geweest voor het realiseren van dit voetbalstadion. De Kuip is ook het toneel van de jaarlijkse bekerfinale in april. Daarnaast zijn er ook verschillende wereldsterren geweest die hier een concert gegeven hebben. De Kuip is onlosmakelijk verbonden aan de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk om alles te leren over Feyenoord, het stadion en de stad. 

https://www.dekuip.nl/

Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat in Rotterdam is een populaire en zeer levendige culturele uitgaansstaat met veel kunstgaleries, populaire cafés, coffeeshops, restaurants en winkels die net even anders zijn. De geweldige sfeer van de Witte de Withstraat wordt versterkt door de vele terrassen op de straat. De Witte de Withstraat is dé perfecte plaats voor de personen die graag de gezelligheid opzoeken. 

Lees meer op https://www.cityrotterdam.com/bezoek/straten-rotterdam/witte-de-withstraat/

Erasmusbrug 

Hét icoon van Rotterdam: de Erasmusbrug! De ruim achthonderd meter lange brug maakt een perfecte verbinding tussen de noordelijke en zuidelijke oevers van Rotterdam. De gemiddeld vijftien meter hoge brug, ook wel bekend als 'de zwaan', loopt over de nieuwe maas en ligt in het centrum van de stad. Nederlanders staal al bekend als de beste bruggenbouwers ter wereld en dat wordt met de Erasmusbrug nog maar eens bevestigd. Doordat de brug geopend kan worden heeft de vaart er verder geen hinder van. 

Uiteraard zijn er nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden in Rotterdam. Hier kunt u verschillende activiteiten vinden die leuk zijn om te doen met kinderen. Lukt het boeken via de website niet?
Bel dan 0180 63 16 54