Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen
de Koornmolen
9 aug 2020

Het Koornmolengat

Het Koornmolengat is het laatste stukje moerasveen in de Tweemanspolder dat nooit ontveend is, en daardoor een uniek stukje natuur is. Naast een grote verscheidenheid aan watervogels en reigers, is dit het thuishonk van een kolonie aalscholvers en een belangrijke rustplaats voor de blauwe reiger, zilverreiger en ijsvogel.

Het Koornmolengat is niet alleen een dichtbegroeid en kwetsbaar stukje moerasgebied. Op het stuk van de Rottedijk achter het Koornmolengat zijn de sporen van de eerste Zevenhuizenaren gevonden: hier hebben ooit een korenmolen en zeven, eenvoudige huisjes van hout en riet gestaan. De namen Zevenhuizen en Koornmolengat zijn aan deze vroege bewoning ontleend.

Natuur- en Vogelwacht Rotta voert het natuurbeheer uit in het Koornmolengat. Daarnaast verzorgt Rotta elk jaar in juli en augustus op vrijdagavond een gratis rondleiding (dit jaar tot en met 4 september).

Het Koornmolengat is alleen toegankelijk gedurende deze wandelingen. Door de 'wildernis' loopt een goed begaanbaar wandelpad; stevige wandelschoenen komen alsnog goed van pas.

Vanwege de coronacrisis geldt er een maximum aantal deelnemers van 15. Aanmelden kan via corvandelustgraaf@gmail.com of 06-29242769 (minimaal een dag van tevoren). 

Verzamelen om 19.00 uur op de fietsparkeerplaats bij restaurant de Roerdomp in Zevenhuizen.


Haben Sie eine Wahl getroffen?
Bitte reservieren Sie telefonisch unter 0180 63 16 54
zurück