Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen
de Koornmolen

Blog #2: Rotterdam: een stad vol plezier!

Rotterdam: een stad vol plezier!

Voor iedereen die mijn vorige blog gelezen heeft; ik had gelijk! Het weer was toen fantastisch, maar daarna kwamen er, zoals verwacht, een aantal Nederlandse dagen. Gelukkig schijnt de zon weer enigszins op deze eerste dinsdag van maart.

Vorige week hebben we veel aandacht besteedt aan de Rotte, de prachtige rivier waar Rotterdam haar naam aan te danken heeft. Rotterdam. Ook zo’n prachtige stad. En een goed onderwerp voor deze week.

Sommige mensen noemen het gebied waar wij zitten (Eendragtspolder) de achtertuin van Rotterdam. Ik kan daar wel mee leven, ook al doe je het gebied dan uiteraard wel te kort. Voor wie weleens eerder op Recreatiepark de Koornmolen is geweest, is het waarschijnlijk een raar idee dat je zo ontzettend dicht bij Rotterdam bent. De bruisende wereldstad met zijn wereldhaven. Hier merk je er niks van. Heerlijk in de natuur. Maar Rotterdam is echt dichtbij, zelfs op de fiets ben je er zo. Dus als je een bezoeker bent op Recreatiepark de Koornmolen mag Rotterdam niet ontbreken om de lijst met ‘uitjes’.

Maar wat is er eigenlijk te doen in Rotterdam? Dat weten wij wel en, na het lezen van deze blog, jullie ook.

 

  1. Lunchen op grote hoogte

Lekker en leuk. Voor mensen met hoogtevrees is dit misschien wat minder. Maar je merkt er niet veel van. De lunchroom is helemaal rond en dat houdt in dat je in principe de hele stad kan zien. Ligt er uiteraard wel aan waar je zit. Het uitzicht op een heldere dag (vrij belangrijk, anders zie je niks) is fenomenaal. Hoe mooi de stad is, zie je pas echt vanaf de Euromast. Het eten is ook heerlijk en het personeel zeer vriendelijk. Kortom, zeker een aanrader!

https://euromast.nl/

2. Diergaarde Blijdorp    

Beroemd in Rotterdam en ver daarbuiten. Een prachtige dierentuin, waar je kan ronddwalen in verschillende werelddelen. Bekijk de koning van de jungle (eigenlijk gek deze naam, een leeuw komt helemaal niet uit de jungle) in Azië, bezoek de bekendste Gorilla van Nederland in Afrika of ga op avontuur door het Oceanium. Blijdorp is een ontzettend leuk dagje uit. Eentje die je niet snel meer vergeet.

https://www.diergaardeblijdorp.nl/

3. Miniworld Rotterdam

Rotterdam is zelfs in het klein nog enorm groot. Een leuke ervaring. In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en fonkelen duizenden lampjes in het donker. Vergelijk het met een soort Madurodam, maar dan in en over Rotterdam. Je komt echt ogen te kort. Een leuke manier om de stad nóg beter te leren kennen.

http://www.miniworldrotterdam.com/

 4. Shoppen in Rotterdam

Uiteraard kan je in deze wereldstad ook goed shoppen. Er zijn meerdere locaties waar je goed kan shoppen. Neem Alexandrium, nog geen 15 minuten rijden van de Koornmolen. Alexandrium is compleet overdekt, dus ook met slecht weer kan je hier goed shoppen. Een andere leuke locatie is het centrum. Dit kloppend hart van Rotterdam is 7 dagen per week geopend. Het is druk. Erg druk. Maar wel erg leuk. Shoppen kan vermoeiend zijn, zeker voor de mannen die meegesleurd worden, maar gelukkig kan je goed pauze houden op het stadhuisplein of op een van de andere terrasjes in de stad.

https://rotterdam.info/shoppen/waar-te-winkelen-in-rotterdam/

5. De Kuip

De voetbaltempel van Nederland. Of je nu supporter bent van Feyenoord, NAC, ADO of Ajax; de Kuip is het mooiste voetbalstadion wat er is. Het Nederlands Elftal voetbalt hier ook erg graag. Een rondleiding is een echte aanrader. In de tunnel ruik je letterlijk het zweet van al die iconen die daar hebben gelopen. Tuurlijk is het leuker voor een Feyenoordsupporter, maar voor elke voetballiefhebber is dit een mooie ervaring.

https://www.dekuip.nl/

Dit is maar een kleine selectie, een hele kleine. Er is zoveel te doen in die stad. Letterlijk te veel om op te noemen. Ga het zelf maar ervaren. Kortom: boek snel je plaatsje op de Koornmolen en ga op avontuur.