Recreatiepark de Koornmolen

Recreatiegebied de Rottemeren

Elk jaar wordt het recreatiegebied Rottemeren meer dan 2,5 miljoen keer bezocht door recreanten. Ze genieten er op en aan het water, fietsen en wandelen in de groene omgeving, picknicken op de velden en wat al niet meer.

De Rottemeren is een uniek en veelzijdig recreatiegebied. Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat van het gebied. In het gebied vind je vele jachthavens, restaurantjes, beeldende kunst, outdoor sportmogelijkheden en overal plaatsen om te zonnen, fietsen, zwemmen, picknicken, wandelen, varen of paardrijden. De Rottemeren bestaat uit een aantal gebieden met ieder een eigen karakter. Hieronder worden ze kort uitgelicht. 

Het Hoge Bergse Bos

De heuvels van het Hoge Bergse Bos vormen een prachtig, uniek gebied. Op een voormalige puinstortplaats (!) is dit recreatiegebied volledig ingericht voor de sportieve bezoekers onder ons: klimmen, mountainbiken, survivallen, skaten, golfen, varen en nog veel meer.Ook voor de kunstliefhebber is er voldoende te zien. Zij kunnen hun ogen uitkijken bij het moois van pottenbakker Joop Cock of bij het kunstcentrum Artihove. In het Hoge Bergse Bos zijn een drietal wandelroute uitgezet. Deze zijn te herkennen aan de rode, blauwe en groene paaltjes. De rode wandeling is ongeveer 3,5 kilometer, de groene ruim 2 kilometer en de blauwe 1,5 kilometer. 

Lage Bergse Bos

Een schitterend parkachtig recreatiebos waar u heerlijk kunt wandelen. Een groot aantal wegen en paden leidt u langs de mooiste plekjes in het gebied. Op het ontmoetingsplein staat Paviljoen de Bergse Plas en het bijbehorende jeu de boules terrein. Een aanrader om een heerlijke wandeltocht te maken. 

De Zevenhuizer Zoom

Het mooiste gebied (wij kijken wel door een Koornmolen bril). De Zevenhuizer zoom is een groene strook langs de oostelijke oever van de Rotte. Deze strook ligt pal naast het water en wanneer u een fietstocht maakt heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. Met Jachthaven De Eendragt, Recreatiepark de Koornmolen, Café de Roerdomp en Brasserie 't Graanhuys biedt het zuidelijke deel van de Zevenhuizer Zoom van alles voor de recreant. Iets noordelijker ligt natuurreservaat het Koornmolengat. Een geweldig stukje natuur waar enorm veel vogels komen om te broeden (maar liefst 75). 

Dit allemaal op loop-/fietsafstand van Recreatiepark de Koornmolen. Boek nu!


Heeft u een keuze gemaakt?
Dan kunt u telefonisch reserveren via 0180 63 16 54